Niet-medische mondkapjes

Wij hebben gekozen voor het zogenaamde chirurgische masker. Omdat er veel misverstanden zijn over de eisen en ook beschikbaarheid van mondkapjes, verduidelijken we e.e.a. graag. Ons mondkapje is niet geschikt voor medisch gebruik.
Het is een chirurgisch masker dat met een filterende laag van non-woven waterafstotend materiaal vooral de uitgaande lucht filtert
en deels de inkomende lucht. De drager beschermt vooral anderen in ruimtes met veel mensen. Onderstaande afbeeldingen verduidelijken de verschillen.
Prijsvergelijking


Cover-ID

  • Prijs bij 50 keer dragen € 24,75*
  • Milieubewust
  • Design en functioneel


*navul-verpakking 100 filters voor slechts € 8,25 inclusief verzendkosten

Wegwerp mondkapjes

  • Prijs bij 50 keer dragen € 50 - € 150
  • Milieubelastend, veel afval
  • Functioneel

Ons verhaal


New Reality

Op 11 maart 2020 veranderde onze wereld plotsklaps.
We werden gedwongen om onze dagelijkse routines per direct los te laten. Inmiddels zijn we 6 weken verder en zijn er nieuwe routines voor terug gekomen. Zo werken we allemaal thuis, communiceren we online met onze collega's en begeleiden we onze kinderen met school en hebben aandacht voor hygiëne en gezondheid, die van ons zelf en van die van anderen. Ineens zijn we meer verbonden dan ooit tevoren. Door de fysieke afstand is weer aandacht voor de ander teruggekomen. Dat voelt fijn. Hoe langer deze situatie aanhoudt, des te groter is de kans dat deze nieuwe routines permanent en normaal worden. Zo kunnen we nu al concluderen dat we eigenlijk best makkelijk thuis kunnen werken en dat veelvuldig reizen niet persé noodzakelijk is. We zullen moeten leven met een 1,5 meter maatschappij met alle bijkomende veiligheidsmaatregelen en -richtlijnen van dien. 
In de komende jaren zullen we zorgvuldig met elkaar moeten blijven omgaan bij het contact met anderen. 

Cover-ID mondmaskers 

Modern | Hoogwaardig | Comfortabel | Sustainable 
Beschermend | Milieuvriendelijk | Maatschappelijk  verantwoord

Beschermende accessoires, zoals het mondmasker van Cover-ID, mogen natuurlijk ook best modern zijn. Daarom hebben wij extra aandacht besteed aan het design van ons mondkapje. We hebben een contemporary stijl gekozen met eenvoudige basics in zwart en donkerblauw, kaki en licht grijs.  

Ons mondkapje is gemaakt van een hoogwaardige, lichte en ademende travel jersey of stretch katoen.  Deze kwaliteit heeft de perfecte eigenschappen voor veelvuldig gebruik. Het is gemakkelijk te wassen, kreukvrij en is anti-transpirant. Je leest het goed: geen wegwerpartikel en milieu vriendelijk dus. 
Bovendien werken wij met een verstelbare luxe elastieke band achter het hoofd, waardoor deze niet knelt achter de oren en optimaal comfort is gegarandeerd. Kijk hier naar een 3-d animatie van ons mondkapje. 

Wij werken het liefst sustainable om onze natuur zo weinig mogelijk te belasten. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze filters van restmaterialen uit de productie van non-woven veiligheidspakken te maken. Van dit materiaal maken we een los een-laags non-woven filter, dat voor het dragen kan worden aangebracht. De filters zijn los leverbaar in verpakkingen van 100 stuks en hebben een filterende werking van ongeveer 4 uur. Ze zijn natuurlijk afbreekbaar dus vormen geen belasting voor onze natuur.

Cover-ID is trots dat deze geweldige  mondmaskers worden  geproduceerd in een atelier in de oude Bijlmerbajes in Amsterdam door kleermakers en confectiemedewerkers met een vluchtelingenachtergrond.

Je ziet, Cover-ID beschermt jou en vooral anderen op plekken waar je veel mensen treft en is ideaal voor tijdens je reis met het openbaar vervoer of vliegtuig.  

Wie zijn wij?

Hans van Egmond

Ondernemer, financieel adviseur en eigenaar van Advieskantoor Skoatterwald. Woont met zijn gezin in Heerenveen. Omdenker, zet uitdagingen om in kansen en resultaten. 

Robert Meijer

Ondernemer, verandermens, eigenaar Banded Amsterdam. Altijd open voor vernieuwing. Woont met zijn gezin in Heerenveen. Gelooft in maatschappelijk - verantwoorde initiatieven.